Hoe kiest u een auto subwoofer?

Caliber BC112SA Auto Subwoofer behuizing, 600W zwart : Amazon.nl:  Elektronica

Een subwoofer voor in de auto is een onderdeel dat achter de voorstoel van de auto of in de kofferbak wordt geïnstalleerd. Het doel van het installeren van een versterker is om muziek weer te geven met de kwaliteit waarvoor het bedoeld is. De luidspreker produceert geluid van hoge kwaliteit met minder stroomverbruik en er is minder pedaal nodig.

Bijna alle subwoofers voor in de auto hebben een versterker. Deze versterkers staan los van elkaar, maar in tegenstelling tot passieve subwoofers, hebben ze een actieve onderkant. Wanneer een MP3 op laag volume wordt afgespeeld, is de versterker actief en produceert hij een maximale geluidskwaliteit.

De eerste stap bij het kopen van een auto subwoofer is om ervoor te zorgen dat het past bij het merk van uw auto. U kunt deze merken vinden op de website automotive.com. Als je eenmaal hebt besloten welk merk je wilt, kun je een beetje onderzoek doen naar de fabrikant. U kunt gaan door de getuigenissen en opmerkingen van mensen die hebben geïnstalleerd subwoofers van dat merk. Waar het op neerkomt is dat je er zeker van moet zijn dat ze voldoen aan de rang en specificaties die je wilt dat je subwoofer heeft.

Deze versterkers zijn er in verschillende maten. De grootte van de versterker zal bepalen hoeveel W de luisteraars zullen kunnen dragen. In principe bestaat een subwoofer uit een conus aan de voorzijde, een conus aan de achterzijde, een vezelplaat met neutrale dichtheid en een omni-faxhuiden omkasting.

Het doel van het ontwerp van de behuizing is een doos te maken die zoveel mogelijk ruimte bevat. Al deze voorbereidingen maken ruimte voor grotere basfrequenties. Deze bovenste lagen van de kast fungeren als een barrière die het overbrengen van het geluid naar het huis vertraagt.

De grootte van de front-end kegel is recht evenredig met de cumulatieve frequentie. Als de frequentie hoger is, is de grootte van de kegel groter. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de kast waarin de subwoofer is ingebouwd.

Het mastervolume van de kast is evenredig met de frequentie. Een kast met een lager mastervolume is in staat kleinere frequenties te produceren. Dit is de reden waarom veel experts meerlaagse versterkers gebruiken om een lichte subwooferbehuizing om te bouwen tot een kleinere, minder beperkende behuizing.

Veel deskundigen raden ook aan een kast te kiezen met een bypass-optie. Deze optie zorgt ervoor dat de eerste energiestoot onmiddellijk langs de behuizing gaat. Dit zal helpen om wat frequentie te verzamelen voordat de subwoofer zijn frequentie bereikt. Het stereobeeld van de meeste subwoofers is afhankelijk van de kwaliteit van de behuizing.

Theientubuyearson het proces van het omkasten van een subwoofer. De eerste fase van dit proces is het omsluiten van het instrument in een houder. Vervolgens wordt het stereoveld ingesteld door een paar drivers en een bronkast (polair tegenover de drivers) te plaatsen. De drivers worden dan in tegengestelde richting, paarsgewijs, in de richting van de woofers geplaatst.

Veel boxen zijn gericht op het verhogen van de frequentie van het geluid. Door de opstelling van de boxen te optimaliseren, is er een minimum aan interferentie, en een versterking van de lage fundamentele frequenties. Het is mogelijk de drivers aan tegenovergestelde zijden van de kast te plaatsen. In dat geval wordt de frequentie in wezen verdubbeld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Post